Mini implantul dentar

Mini implantul este un implant dentar clasic insa intro versiune mai mica. Mini implantul dentar ofera psibilitatea doctorilor stomatologi sa insereze ancoraje in osul maxilar cu ajutorul unor tratamente non-invazive.
Mini implantul se foloseste adesea pentru inlocuirea dintilor mici si incisivi sau pentru fixarea unei proteze dentare cat si pentru stabilizarea aparatelor dentare.
Starea de sanatate a multor persoane varstnice contraindica tratamentul dentar invaziv, cum ar fi un implant standard iar cea mai buna posibilitate pentru acestia este alegerea unu mini implant.

Toate implanturile dentare realizate de aceasta clinica au avut rezultate spectaculoase in cazul tuturor pacientilor, indiferent de varsta. S-au utilizat materiale de la Straumann, Zimmer si Alpha-Bio.
Nici un adeziv de proteze nu se compara cu stabilitatea oferita de mini implante. Mini implantele ofera purtatorilor de proteza, confort si siguranta.
Numeroase studii demonstreaza ca mai mult de 70% din protezele totale si partiale la pacientii de varsta a treia devin incomode in timp si reduc considerabil calitatea vietii.

La persoanele de peste 65 ani, datorita edentatiei indelungate, creasta dentara osoasa devine foarte ingusta nepermitand plasarea implanturilor standard, care necesita o procedura invaziva complexa. Ca atare, mini implanturile permit o plasare minimal invaziva si se potrivesc perfect acestor conditii .implant
Mini implantul este o alternative buna pentru persoanele care nu vor sa se supuna unor tratamente si procedure chirurgicale .

Mini impantul este conceput sa functioneze ca un dinte natural, permite o mobilitate usoara si adaptabila.
Tratamentul si vindecarea in cazul mini implantului este considerabil mai scurt decat in cazul implantului clasic iar acest lucru se traduce in costuri mai mici.

Cea mai buna optiune pentru pacientii care nu isi permit costul unui implant standard este mini implantul. Costul unui mini implant variaza de la o clinica la alta, in functie de numarul de mini implanturi necesar, etc.
In cateva zile de la inserarea mini implantului sunteti recuperat in totalitate, puteti manca mancarurile preferate, puteti rade, vorbi fara niciun fel de problema.

Mini Implanturile se insereaza os printro procedura minim invaziva sub anestezie locala.
Pentru cele mai multe tipuri de mini implant se va face o mica gaura in maxilar pentru introducerea implantului. Toata procedura dureaza maxim 20 minute .
Mini implantul are diametru mai mic de 3 mm fata de implanturile clasice care au de regula un diametru de 4-5cm. In prezent, implanturile dentare mini au un diametru de 1.8mm pana la 2.9mm si sunt prezentate in diferite lungimi.

Cele mai multe au varful ascutit sau usor rotunjit pentru a asigura o compresie a osului cu implantul. Variatiile de proiectare permit inserarea implantului in functie de densitatea osoasa D1 foarte dens, D2 dens ,D3 moale.
Implanturile dentale Mini sint construite din diverse aliaje de titan. Structura mini implantului este foarte rezistenta si puternica. Implantul are o micro suprafata care asigura imbunatatirea osteointegrarii.

Exista foarte rar persoane a caror oase maxilare nu accepta implantul iar acesta se rupe si se fisureaza. Un alt risc este acela ca in timpul implantari, acesta sa se rupa, insa el poate fi indepartat fara complicatii.
Un medic stomatolog trebuie sa ofere toate informatiile unui pacient pentru ca acesta sa aleaga in mod corect intre un mini implant si un implant clasic .

Alegerea tipului de implant potrivit pentru tine este o decizie pe care dvs. trebuie sa o luati numai impreuna cu medic practician.
Contraindicatii:

  1. In perioada sarcinii;
  2. Alaptare;
  3. Boli cronice;
  4. Alergie la unele metale;
  5. Osteoporoza;
  6. Nevralgia esentiala de trigemen.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s